JAK DZIAŁAMY?

Fundacja Invictus Prawnicy dąży do stworzenia ogólnopolskiej sieci stacjonarnych punktów darmowej porady prawnej oraz rozpowszechnienia usług bezpłatnych, telefonicznych porad prawnych. Poza doradztwem, stawiamy na konkretną, namacalną pomoc: wsparcie przy tworzeniu pism procesowych, dofinansowane lub całkowicie sfinansowane przedstawicielstwo w sądzie i przed organami administracyjnymi na każdym etapie postępowania.

POMOC TELEFONICZNA

Każdy, kto potrzebuje natychmiastowej porady prawnej, będzie mógł skorzystać z naszej darmowej pomocy telefonicznej. Zapewnimy wsparcie doświadczonych specjalistów, ułatwimy podjęcie właściwej decyzji, ukierunkujemy dalsze działania lub podpowiemy, do jakich instytucji warto się zgłosić. Oferując pomoc przez telefon znacznie zwiększymy zasięg działań Fundacji i ułatwimy wykonanie pierwszego kroku w kierunku rozwiązania problemów.

POMOC STACJONARNA

Dzięki pomocy naszych sponsorów zamierzamy rozwinąć sieć stacjonarnych punktów, w których można będzie skorzystać z podpowiedzi radców prawnych, uzyskać pomoc w stworzeniu pisma procesowego, przedstawić do interpretacji dokumenty, lub poznać możliwości uzyskania szerszego wsparcia prawnego.  Placówki takie znajdą się w dogodnych lokalizacjach, m.in. w centrach handlowych.

w

POMOC DLA FIRM I OSÓB FIZYCZNYCH

Wszystkie formy wsparcia oferowanego przez Fundację przeznaczone są zarówno dla osób fizycznych, jak i prawnych, bez względu na status majątkowy czy przynależność do określonej grupy społecznej. Współpracujemy z radcami prawnymi i adwokatami, którzy gotowi są do udzielenia pomocy we wszystkich trudnych sytuacjach, związanych z pracą, życiem osobistym, czy działalnością gospodarczą.

Równie istotną częścią naszej działalności jest edukacja: przeprowadzanie badań, udział w debatach, wydawanie publikacji i współpraca z innymi organizacjami zajmującymi się kwestiami prawa.